Aktuellt

 • 25 november 2016
  Var med i #brunnslockskampen – vinn svensk design från konstgjuteriet!

  Tierps Järnbruk har, som ni säkert märkt, tack vare ett samarbete med webbyrån Wasabi Web numera en helt ny hemvist online. Vår nylanserade webbplats är startskottet för Tierps Järnbruks digitala satsning som bl.a. kommer innebära en större närvaro från vår sida i sociala medier. Vi rivstartar genom att sjösätta #brunnslockskampen!

  Handen på hjärtat. När du strosar runt på stan och möter ett brunnslock med en A-markering – trampar du obemärkt ner fotsulan eller går du för säkerhets skull en omväg runt locket?

  Mytbildningen kring A-brunnen är vida utbredd hos svensken sedan 40-talet. Faktiskt i sådan utsträckning att forskare inom folktro så sent som år 2014 kände ett behov av att kartlägga vår skrockfulla relation till avloppsbrunnens påstådda kraft. Oftast är det rädslan att drabbas av oändlig otur som är den vanligaste anledningen till att människor aktivt undviker att gå på A-brunnar. Det sägs att både kärlek, vänskap och ekonomi är i farozonen.

  #brunnslockskampen – stick hål på mytbildningen!

  I egenskap av landets enda producent av gatugods inom brunnslock och betäckningar vill vi en gång för alla sticka hål på skrönorna som omgärdar A-brunnen. Hur? Genom att uppmana omgivningen att göra det förbjudna såklart!

  Reglerna för #brunnslockskampen är enkla – ni letar upp en A-brunn i er närhet, ställer er rakryggat på locket, förevigar ögonblicket med er smartphone och lägger sedan upp bilden på Facebook eller Instagram och hashtaggar bilden med #brunnslockskampen. Alla som deltar har sedan chansen att vinna ett stycke svenskt hantverk i form av gjutjärnsdesign av finaste sort. Som självklart är tillverkat i vårt eget konstgjuteri!

  Hjälp oss ge A-brunnen upprättelse!

  Läs mer om Tierps Järnbruks utbud av produkter inom gatugods HÄR.  

  Du följer väl Tierps Järnbruk på Facebook och Instagram?