Aktuellt

 • 27 januari 2017
  Gjutjärnsdesign – vi gjuter för Sveriges kyrkor

  Bilderna som syns i anslutningen till det här inlägget är tagna på Delsbo Kyrka  i Hälsingland och Nathanael Kyrkan i Uppland. Föreställande några exempel på gjutjärnsprodukter som vi erbjuder landets församlingar.

  Gjutjärnsföremål som ska användas i församlingsmiljöer är inte vilka föremål som helst. De måste alltid vara ett väl genomtänkt stycke svenskt hantverk. På ett elegant sätt följa kyrkans arkitektur, respektera platsens betydelse, bära på en design som upplevs som tidlös och hålla genomgående hög kvalité.

  201602-0562016-10-28-002

  Gjutjärn är ett extremt hållbart material som blir vackrare med åren. Perfekt för att t.ex. göra staket, knoppar, skyltar, informationstavlor, gravplaketter, lyktstolpar och andra föremål som hör kyrkliga miljöer till. Vi kan tillverka helt nytt eller utifrån existerande förlaga som säkrar fortlevnaden av det kyrkliga kulturarvet.

  Är er församling i behov av nyproducerade gjutningar? I sådant fall diskuterar vi gärna era önskemål på plats hos er. Eller vill ni hellre titta förbi vårt historiska gjuteri? Kul, då får vi chansen att visa hur vår gjuteriprocess går till – från idéstadiet till färdig gjutjärnsdesign.

  Vill du veta mer om vårt engagemang i Delsbo och Nathanael Kyrka? Ta del av vårt senaste nyhetsbrev!

  Läs mer om vårt konstgjuteri.